dsc_1962

dsc_1962

Аржентинци ще преподават танго в Бургас

Община Бургас и Бургаско танго общество със съдействието на посолството на Аржентина в България. 

Танго семинари и демонстрации ще се провеждат през цялата следваща седмица в "Морско казино". Ще има отворени часове както за абсолютно начинаещи, така и уроци за напреднали. Школата ще бъде водена от едни от най-добрите танго танцьори в страната – Чавдар Крумов и Дани Иванчева, както и специалните гости от Аржентина Луис Мендес и Габриела Гонсалес. 

Изложба на фотоси, документи и детски рисунки ще представи отношенията между България и Аржентина през последните 80 години. За откриването й на 1 юни в Бургас се очаква да пристигне посланикът на Аржентина Н. Пр. Гийермо Салвадор Асрак.

Духовият оркестър на Бургас и струнен квартет от Бургаската опера ще допълнят тематичната седмица с изпълнения на аржентинска музика.

Наред с танците, концертите и експозициите, следващата седмица ще ни предложи и три култови филмови прожекции от Аржентина. Носителят на Оскар за чуждестранен филм "Тайната в очите им" (2009 г.) на режисьора Хуан Хосе Кампанела ще бъде показан на 2 юни (събота). Комедията "Съседът" (2009 г.) на реж. Густан Дупарт ще бъде излъчена на следващия ден – 3 юни (неделя). Един от най-новите аржентински филми - "Китайска приказка" (2011г.) на реж. Себастиан Боренстейн ще можем да гледаме на 29 май  (вторник). И трите прожекции  са с начален час 18:00 часа и ще бъдат излъчени в зала „Петя Дубарова“.

Събитията, включени в програмата, са с вход свободен, единствено някои от танго семинарите са с предварителна регистрация и заплащане. 

Седмица на аржентинската култура в Бургас е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.