DSC_0280

DSC_0280

Авария удължава ваканцията в Бургас

четвъртък и петък, ще бъдат неучебни. Отмяната на учебните занятия се налага заради отстраняване на авария. В резултат на нея от "Топлофикация - Бургас" ще преустановят подаването на топлинна енергия към всички потребители от 00:00 часа на 4-и януари до 00:00 часа на 6-и януари.

Ученическата ваканция трябваше приключва на 4-и януари. В община Бургас обаче тя ще бъде удължена с още четири дни, двата работни и предстоящия уикенд.

Метеоролозите съобщават за рязко влошаване на времето, което ще започне в четвъртък. Очаква се обилен снеговалеж, придружен с бурен вятър от север - североизток, а температурите да паднат до минус 10 градуса.
С цел предотвратяването на аварии директорите на всички училища трябва да осигурят задължително дежурство на екипи, поддържащи отоплителните инсталации за периода от 4-и до 8-и януари включително, както и за периода с най-ниски температури.  
Директорите на детските градини и ясли на централно топлоподаване трябва да осигурят алтернативно отопление на сборните групи за периода от 4-и до 6-и януари включително. Останалите детски градини и ясли да работят с нормален режим при спазване на мерките, предвидени за работа в зимни условия и предепидемиологична обстановка.