БФБ номинира защитници на природата

"Желанието ни е българското общество да научи за успехите и усилията на тези, които се опитват да запазят българската природа – граждани, неправителствени организации, медии, институции", каза Радостина Ценова PR на фондацията.

 

Годишните награди ще се присъждат в 5 категории. Жури от експерти и личности от различни области ще определи носителите на наградите, които представляват символичен "Зелен пояс", които ще бъдат връчени на специална церемония през септември.

Всички граждани, журналисти, неправителствени организации и институции имат възможност да предложат своите номинации в следните категории: - "Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието", "Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа", "Най-добро управление на защитена природна територия", "Награда за дарение/дарител в областта на биоразнообразието" и "Доброволец за природата". Ще бъде присъдена и награда за цялостен принос за опазване на българската природа. Тя може да бъде за човек, институция или организация с доказан принос към опазване на биоразнообразието.

Номинациите трябва да са свързани с периода 22 май 2009 – 22 май 2010 г., времето, когато изтича една година на биоразнообразието. Предложенията могат да бъдат изпращани до 31 юли 2010 г. 18:00 ч. на e-mail: [email protected] или по пощата на адрес: София 1233, кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет.2 За "Годишните награди за биоразнообразие".