Ograda_Lesovo

Ograda_Lesovo

Бъчварова: Чакаме коли от Германия за границата Стартира отново обществената поръчка за джиповете. Чакаме до една седмица да дойдат колите от Германия." Така отговори министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на въпрос на "Черноморие".

По думите й военните също търсят възможност да закупят необходимата техника за обезпечаване сигурността на границата ни с Турция, която се явява и външна граница за Европейския съюз.
"Едва ли ще има повод да режем лента. Става етап по етап. Работим за сервизното обслужване на автомобили, където има сервизи и може ще се използва. Това е дълъг процес", допълни Бъчварова.
Вътрешният министър и министърът на отбраната Николай Ненчев придружиха министър-председателя Бойко Борисов и унгарския премиер Виктор Орбан при обхода на границата ни в района на Лесово.
"Унгарският премиер видя оградата, терена, колко много работа е свършена. Коментарите са положителни за добре изграденото съоръжение", каза още пред "Черноморие" министър Бъчварова.
След визитата на Лесово двамата премиери и придружаващите ги лица се качиха и на катера на "Гранична полиция" - "Обзор", с който инспектираха по море как се пази външната граница на ЕС.