DSC_4660

DSC_4660

Бончо Гроздев ще свири с "Горещ пясък"

композитор, създател на едни от първите джаз групи в България. В приятната обстановка на зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино" на 27 февруари от 19 часа меломаните ще имат възможност да се насладят на невероятните солови изпълнения на талантливия музикант, познат на бургаската публика с редица свои клубни и концертни участия, както и като автор на песента "Когато мъжете плачат", наградена в конкурса "Бургас и морето" през 2009 г.

Както и при  първото издание на своя проект през януари, и този път "Горещ пясък" ще представят в акустичен вариант любими на публиката свои и чужди парчета. Концертната част ще бъде допълнена с разговор с публиката по различни музикални теми.

"Акустично с Горещ пясък" се провежда всяка последна седмица от месеца, при  вход свободен. Целта на срещите - освен приятно и различно преживяване, е да се обменят идеи, знания, опит между хора, обединени от любовта си към музиката, а защо не и да се постави начало на нови бъдещи проекти.

"Акустично с Горещ пясък" се организира по инициатива на "Горещ пясък" и Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 г. 

Група "Горещ пясък" води началото си от 1992 г. Оттогава до днес в състава й са били  различни музиканти, като от 1993 г. до 2011 г. неин фронтмен е големият композитор, поет и певец Пламен Ставрев. Днес членове на групата са: Стефка Емилова /вокал/, Светослав Михайлов /китара и вокали/, Ясен Димитров /клавишни и вокали/, Георги Русев /бас и вокали/, Росен Сеновски /китара/, Валентин Чанев /перкусии/, Атанас Миларов /ударни/.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com