BoykoVarna

BoykoVarna

Бойко Борисов: До две години решаваме проблема с пречиствателните станции

морски бизнес.

До две години, две години и половина, проблемът трябва да се ликвидира. Това заяви днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на отвеждащ колектор за битови отпадъчни води в курорта "Св. св. Константин и Елена". По думите му, общините, които не могат или не желаят да се справят с проблема, пречиствателните станции ще им се отнемат и след като се ремонтират, ще им се върнат отново. 

Проблем със съоръжението съществува и в курорта Златни пясъци. Заради частната инфраструктура, която е собственост на "Златни пясъци" АД, досегашните проекти за изграждане на нова или реконструкция на старата, пропадат. 

По думите на премиера Борисов в момента за пречиствателната станция в Златните са необходими 100 милиона лева, като средствата трябва да бъдат привлечени от европейските фондове. 

Премиерът Борисов присъства на Морска гара, където се проведе тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от "Випуск – 2011" на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров". Офицерски пагони получиха 23 курсанти, от които 2 момичета. Първенец на випуска е курсант-мичман Николай Живков Станев от специалност "Корабоводене за ВМС" с общ успех от курса на обучение "Отличен - 5.77".

Днес+