БСП се чуди за оставката на Снежина Маджарова

Тя ще бъде гледана на извънредно заседание на местния парламент в Бургас утре. Оставката на председателката от групата на ГЕРБ бе поискана преди седмица от 13 общински съветника. Групата на БСП в местния парламент, която се състои от петима души все още не се знае как ще гласува.

"Решението ще бъде взето на заседание на Изпълнителното бюро тази вечер. В него ще вземат участие близо 30 души, сред които и нашите общински съветници. Има две мнения до този момент", коментира общинският председател на БСП Бургас Димитър Стоянов. Според едното мнение, групата на червените трябва да се обяви "против" исканата оставка, защото според тях председателят трябва да бъде от ГЕРБ. Според другото становище обаче, червените трябва да подкрепят оставката, защото тя е поискана от опозицията, а БСП е част от нея в местния парламент.

"Моето лично мнение е, че трябва да подкрепим колегите, които са поискали оттеглянето на Снежина Маджарова от поста. Какво обаче ще е решението, ще стане ясно довечера. То няма да бъде на групата ни в ОбС, а ще е политическо решение", допълни Стоянов.

ГЕРБ още веднъж изрази ясната си позиция, че застава зад своя председател. "Това, което става показва добрата съвместна работа на общинската администрация и на Общинския съвет. Факт са хубавите неща, които се случват в Бургас. Освен предизборна няма друга причина за исканата оставка", коментира областният лидер и депутат на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Миналата седмица и СДС застана зад председателката на ОбС Бургас.