DSC_2292

DSC_2292

БСП съветници искат 300 000 лв. за детски школи

- Бургас и "Нефтохимик - 1962". Това предлагат общинските съветници от БСП. Предоставянето на средства да се осъществява след сключването на договор със съответния клуб, в който да е определено как финансите да бъдат изразходвани. Предложението за субсидиране се базира на искане от Алекси Желязков – директор на детско юношеската школа към ПСФК "Черноморец" – Бургас, за осигуряване на необходимите средства за нуждите на школата на бургаския отбор.

Червените съветници са внесли докладна записка за създаване на нова контролна комисия, която да следи как точно се изразходват средствата, отпускани от Община - Бургас за финансиране дейността на футболните клубове за деца и юноши. Според тях, в момента парите, които се дават, потъват в общото счетоводство на дружествата и не е ясно за какво точно се харчат.

"Трябва да се инвестира в децата на Бургас. Осигуряването на общински пари за детския футбол е добра социална инвестиция. Но за самия  професионалния футбол трябва да се грижат собствениците на клубовете. В професионалния футбол могат да се печелят достатъчно пари от трансфери и от реклама", коментира водачът на групата съветници от БСП Евгений Мосинов.

Предложението е в състава на новата контролна комисия да бъдат включени общински съветници, представляващи различни политически партии.