DSC_9281

DSC_9281

Бургас с приз за привличане на инвестиции

в първото издание на националния конкурс, организиран от портала на българските общини. Отличието бе връчено тази вечер на специална церемония в курортния комплекс "Албена", където се провежда годишната среща на Националното сдружение на общините в България.

Димитър Николов благодари на бургазлии и на екипа, с който работи.

Награди бяха връчени в общо девет категории. Останалите са: "Успешно усвояване на евросредства", "Благоустрояване на градска среда", "Развитие на туризма", "Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца", "Опазване на природата", "Поддържане и развитие на спорта в града", "Кмет на гражданите" и "Кмет на годината".

Кметът на гражданите бе определен чрез гласуване в интернет, в което се включиха близо 200 000 души. Отличието отиде при кмета на Стара Загора - Живко Тодоров.

Наградата "Кмета на годината" бе за столичния градоначалник Йорданка Фъндъкова. Победителят бе определен с гласовете на останалите кметове на общини у нас. Подгласници на Фъндъкова станаха - на трето място кмета на Свищов Станислав Благов, на второ място - кмета на Гоце Делчев - Владимир Москов.