Безплатното пътуване ще стана и след зареден месечен абонамент. Снимка Архив Черноморие-бг

Безплатното пътуване ще стана и след зареден месечен абонамент. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургазлии над 75 години ще могат да пътуват безплатно по линиите на градския транспорт през почивните и празничните дни още от декември, но при определени условия. Решението бе взето от Общинския съвет по предложение на общинската администрация.

От привилегията може да се възползва всеки правоимащ гражданин, навършил тази възраст, със зареден месечен абонамент за 30 или 80 пътувания в персоналната си електронна карта. Към нея ще бъде издаден допълнителен хартиен образец, даващ право на неограничен брой пътувания в градския транспорт във всички почивни и празнични дни през периода на валидност на заредения абонамент. Той не трябва да се валидира през електронното устройство на борда на автобуса.

Допълнителните хартиени карти към електронната ще се издават на граждани над 75 години; ще важат само в празнични и почивни дни; ще се издават само при зареждане на едномесечен абонамент (30 или 80 пътувания) в електронна карта; срокът им на валидност ще бъде еднакъв с този на заредения абонамент; ще бъдат поименни; ще важат само след представяне на електронна карта при проверка в превозното средство.

Гражданите, които имат валиден абонамент, зареден преди 2-ри декември, също могат да си извадят образец за безплатно пътуване - валидността му ще бъде до края на срока на текущия абонамент. За целта е необходимо да посетят някой от касовите салони на "Бургасбус", като носят със себе си своята електронна карта.