Sesiq

Sesiq

Царево ще търси пари за 3 проекта е подготвила, са: "Слънцето е на всички - опазване на природата чрез устойчиво използване на екологично чиста енергия от слънцето", "Кликни, научи и посети - повишаване на публичния достъп до природни, културни и исторически обекти в трансграничния регион" и "Зелен парк - природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели". Първият проект предвижда изграждане на соларен паркинг в югоизточната част на град Царево и закупуване на електромобил, който ще се използва за нуждите на социалната кухня и домашния социален патронаж в община Царево.

В рамките на проекта "Кликни, научи и посети – повишаване на публичния достъп до природни, културни и исторически обекти в трансграничния регион" ще бъдат поставени пет дигитални информационни табла, от които граждани и посетители на общината ще получават информация за културно-историческото наследство и туристическите обекти в региона.

Третият проект - "Зелен парк – природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели", ще даде възможност да бъде изграден крайморски съвременен парк с модерно парково оборудване и занимателни игри. Местоположението на парка е в близост до центъра на града и е част от подхода към пристанището в Царево.