"Черноморец-Бургас" подчини ЦСКА с 3:1 в дублиращата група

 

В 55-ата минута халфът на "акулите" Цвятко Петков стреля с глава, а Петър Станев отби топката с ръка от голлинията. Последва червен картон за защитника на гостите и дузпа, която беше реализирана хладнокръвно от Крум Стоянов.

Само след шест минути Стоянов проби остро по левия фланг и центриране на крака на резервата Денис Тодоров, който удвои. "Червените" върнаха интригата четвърт час преди края, когато Благой Пасков намали след разбъркване. Пет минути преди края Крум Стоянов окончателно се превърна в герой на мача с уникален гол със задна ножица.

С 20 точки в актива си от 6 победи, 2 равенства и 7 загуби черноморци ще зимуват в "златната среда" на класирането в дублиращата група.

"Жребият е добър. Трябва да продължим, макар че няма да поставяме ултиматум за победа", заяви президентът на "Черноморец-Поморие" Калоян Панайотов, след като стана известно, че на 1/8-финалите за купата на България тимът ще бъде домакин срещу врачанския "Ботев" на 12-ти декември.

„Естествено, че не сме си поставяли за цел да вземем купата, но колкото по-напред стигнем в турнира, толкова по-добре. За младия ни тим е важно да играе повече мачове. Искаме да култивираме у момчетата нагласата всеки път да излизат за победа”, допълни Панайотов.

Досега в турнира поморийските "акули" отстраниха "Ботев" с 1:0 след продължения и "Дунав" Русе с 3:0.

След 7 победи в последните си 8 мача за първенство възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев заеха 5-о място в есенното класиране на Източна "Б" група. Преди сблъсъка с "Ботев" Враца обаче в лазарета на "Черноморец-Поморие" има половин дузина футболисти със здравословни проблеми.