VodnaTopka5

VodnaTopka5

"Черноморец" се класира втори на турнира във Варна

бургаският клуб гостува на открития басейн "Ал. Алексиев".

За първи път в турнирното дерби между отборите на Варна и Бургас участваха и трите варненски клуба по водна топка. В крайното комплексно класиране възпитаниците на треньорите Петър Йонов и Светозар Владков- момчета и деца, се наредиха на второ място.
"Това са изключително полезни за нас мачове, които се явяват последна проверка преди началото на първенството. За съжаление не се реализираха първоначалните планове да ползваме до по-късна есен открития басен в Морската градина. Поради това вече повече от месец тренираме в Младежки дом, където заради конструктивни проблеми удълбочаването на басейна не се осъществи," заяви старши треньорът на "Черноморец" Петър Йонов.
Във възрастова група деца, родени през 2000 г. и по-малки, отборът на "Черноморец" записа една победа и две загуби. В първия мач "Черно море 1948" се наложи с минималното 8:7, но в реванша бургаските ватерполисти бяха по-убедителни и спечелиха с 12:10. Двубоят срещу тима на КПС "Варна" приключи при 17:4. Градското дерби между "Черно море 1948" и КПС "Варна" завърши 6:18. С по-добрата си голова разлика децата на "Черноморец" се класираха втори, след победителя КПС "Варна".
С две победи и една загуба батковците във възрастова група момчета, родени през 1998 И 1999 г.,
също донесоха второто място за бургаската ватерполна школа.
"Черноморец" се наложи с 9:4 над "Комодор" и разби с убедителното 13:6 състава на "Черно море 1948". В мача срещу КПС "Варна", който и тук спечели първото място, бургазлии отстъпиха с 8:12. В останалите срещи лидерът надви "Черно море 1948" и "Комодор" съответно с 19:5 и 14:6. В класирането "моряците" останаха с 0 точки след загуба с 8:9 от "Комодор".
Петър Йонов очаква традиционното състезание във Варна да прерасне в международен турнир, по подобие на този, който ежегодно се провежда в морския ни град за Купа Бургас.
"През зимната пауза, когато липсват такива мачове, пожелавам на колегите от Варна да осъществят намеренията си и това състезание да прерасне в международен турнир. Имат всички условия да го направят", каза Петър Йонов.