"Черноморец" загуби от ЦСКА с 0:4 пред погледа на Балъков и Матеус селекционер на отбора ни по футбол Лотар Матеус и бившия мениджър на бургаския тим Красимир Балъков. Матеус и Балъков седнаха един до друг в официалната ложа. Едва ли бившият наставник на "Черноморец" обаче е очаквал да стане свидетел на тази смазваща победа от страна на ЦСКА. По два гола реализираха Мишел Платини и Спас Делев. Платини откри в 17-ата, а Делев удвои в 24-ата минута. Пет минути преди почивката пропуск за "акулите" направи Муса Койта, който остана сам срещу вратаря, но шутира неточно от 7-8 метра. През второто полувреме Платини покачи на 3:0 в полза на "червените" след пряк свободен удар и коварен рикошет от стената. Три минути преди края Делев оформи крайния резултат.

Домакините създадоха две опасности пред вратата на съперника чрез Георги Андонов. Той стреля от фаул на сантиметри край дясната греда, а параболичния му удар към края беше избит с мъка от вратаря Караджов.

Дебют с екипа на "Черноморец - Бургас" направи италианецът Алберто Куадри.

Съставът на "Черноморец": Борел, Терзиев, Дянков, Хайри, Старокин, Куадри (46-Андре), Паланков, Тошев (63-Муйтис), Андонов, Савио, Койта (85-Крумов).

В следващия, 18-и, кръг от първенството на "А" група "Черноморец" ще гостува на "Левски" в София на 12 март (събота) от 18.00 часа.