"Черноморец" загуби с 0:1 от "Литекс" в шампионата и през второто полувреме дори доминираха, но нямаха шанса да стигнат поне до равенство. Показателен за добрата им игра и раздаването на терена беше фактът, че след последния съдийски сигнал агитката ги изпрати със скандирания "Акули, юнаци". И феновете също заслужават поздравления за неспирната подкрепа на любимците си през целия мач.

 

Единственият гол в срещата падна още в 6-ата минута, когато точен беше Христо Янев. Черноморци отвърнаха с удари на Георги Андонов и Пламен Крумов, отразени от вратаря Баривиера. И колегата му под бургаската рамка Стоян Колев направи две отлични спасявания след шутове на Георги Миланов и Светослав Тодоров. Пет минути след почивката Колев отново надигра останалия сам срещу него Годоров. Оттук до края на мача домакините взеха трайно инициативата и създадоха поредица от опасни положения пред вратата на съперника, но нямаха късмета да реализират. Койта се размина на метър от голлинията с топката, а в 66-ата минута Георги Терзиев оплете топката в мрежата с глава, но гол не беше зачетен заради отсъдена доста спорна засада. На два пъти Браганца и веднъж Андонов стреляха опасно към целта, но не успяха да я поразят.

Съставът на "Черноморец-Бургас": Стоян Колев, Георги Терзиев, Енис Хайри /к/, Орлин Старокин, Пламен Крумов /78-Савио/, Тодор Паланков, Рикардо Андре, Георги Андонов, Муса Койта, Хайме Браганца.

С актив от 30 точки "Черноморец - Бургас" остава на 9-о място в класирането и в следващия, 23-и, кръг от първенството на "А" група ще гостува на "Славия" на 25 април.