DSC_0628

DSC_0628

Даутев: Имаме договор с директора на Търговската

В медиите се появи информация за ситуацията, която се разигра вчера

в престижното учебно заведение. Според това, директорката е подала молба за напускане. "Това не е вярно", допълни още просветния шеф.DSC_9066

"При направената проверка през ноември 2013 година се установиха някои пропуски в административната дейност, учебните планове и учебната документация", обясни Даутев ситуацията около учебното заведение, която разбуни духовете на запознати и незапознати с учебния процес в страната. След установените "нарушения", комисията направи писмено предписание на г-жа Савова. "До няколко дни ще проуча всички факти, които причиниха създалата се ситуация в училището и ще реша действия да предприема относно директорката", категоричен е Георги Даутев - шеф на РИО на МОН.

Според хора от гилдията, нарушенията не са големи, но в момента в елитната гимназия със 110-годишна история се вихрят политически страсти. Според някои, става въпрос отново за смяна на ръководството, заради партийни пристрастия на един или на друг член от педагогическия състав. Най-вероятно става въпрос някой да заеме заетия вече пост след конкурс, за да трупа дивиденти за политическата си партия.