DSC_9066

DSC_9066

Даутев: Отговорност, бумащина и липса на свободно време

Георги

Даутев - временно изпълняващ длъжността началник на Регионалния инспекторат по образование на Министерството на образованието и науката в Бургас, научи единствено екипът на сайта Chernomorie-bg.com. Откровенността си Даутев направи при среща с журналисти по повод промените, настъпили в образователния живот на Бургас и региона. Така от извора стана ясно, че са проведени конкурси за нови директори в десет школа в морския град и областта. И за да няма клюки и неточности, екипът предоставя информация на желаещите да научат новината, както и на колегите.

След оспорван и спечелен конкурс, нов шеф на природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" стана Красимир Стоянов, който беше временно на мястото на освободения Станчо Славов. Все пак новият директор не може да се каже, че е твърдо на поста си, защото освободеният му предшественик води дела, които ще доказват кой е прав и кой е крив в създалата се ситуация преди година в елитната гимназия. С шефка се сдоби и централното бургаско училище СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Това е философката Снежана Няголова, която загърби работата си във Френската гимназия, за да дойде и оглави учебното заведение. Още една жена седна на шефския стол. Това е Галина Златанова, която ще ръководи вечерна гимназия "Захари Стоянов". Тя взе поста на дългогодишната директорка Малина Сейкова, която излезе в заслужена почивка.

До април временно изпълняващият шеф на РИО на МОН Георги Даутев, ще работи така, както е работил досега през целия си трудов стаж - от учител, директор на школо и експерт 7 години. "Досега не смятах да се кандидатирам за постоянната длъжност в Инспектората, но опита и знанията ми позволяват да опитам", категоричен е Даутев. Той каза, че до април е твърдо на поста, а след това Министерството на образованието ще реши кога точно ще бъде обявен конкурса.