DSC_8190

DSC_8190

Дават 4 000 лв. за Визия за Варна "Варна дизайн форум". Целта е да се добие представа за визията на хората по отношение на характерни градски пространства, сгради, елементи на градския дизайн. Конкурсът е публичен, в него могат да участват български граждани - артисти, художници, архитекти и всички хора с отношение към проблематиката, с възможност да изразят визуално и вербално идеята си.

Територията, предмет на конкурса ,обхваща четири обекта: сградата на община Варна (площадно пространство бул. "Мария Луиза") бул. "Сливница"; пространство - площад "Екзарх Йосиф" ("Шишкова градинка"); площадно пространство - улица "Преслав" (улица "Сан Стефано") улица "Одесос" (пред РДВР-Варна); градинката на Кукления театър, между улици "Шейново" и "Драгоман".
Участието в конкурса е безплатно. Изисква се единствено подаване на заявление за участие в свободен текст на email: [email protected], от който
ще бъде предоставена Layout-рамка с логото на конкурса. Проектите ще бъдат качени на сайт или във Фейсбук и ще бъде организирано публично гласуване в рамките на 10 дни.
Жури, с участие на представители на община Варна ,САБ, КАБ и ВДФ, ще отличи най-добрите проекти, като общият награден фонд е в размер на 4000 лева.
Предвижда се  и награда за проекта, събрал най-много почитатели в социалната мрежа.