Депутатите очакват решения на казуса

Депутатите очакват решения на казуса

Народните представители от ГЕРБ - Бургас не са спирали да работят по казуса с ремонта на пътя Царево - Малко Търново. Те са притеснени от забавянето на обещания спешен ремонт на въпросната отсечка. Миналата седмица Ивелина Василева, Димитър Бойчев Диана Саватева и Димитър Бойчев проведоха работна среща с представители на агенция "Пътна инфраструктура" във връзка със забавения проект. Те са получили уверението, че се търсят начини за стартиране на рехабилитация на пътя. "Очакваме да се вземе окончателно и крайно решение откъде ще бъде осигурен финансовият ресурс", категорични са бургаските депутати.

Те припомнят, че с постановление на Министерски съвет през август са отпуснати 900 000 лева към бюджета на община Малко Търново по проект "Ремонт и реконструкция на улична мрежа в град Малко Търново".

Преди няколко месеца групата на ГЕРБ - Бургас в Народното събрание отправи въпрос от трибуната към тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, като бе посочено тогава, че за ремонта на отсечката от агенция "Пътна инфраструктура" ще инвестират 3 млн. лева.  До момента е извършен частичен ремонт на всички проблемните места в отсечката Царево - Българи и в отсечката Българи - Малко Търново.

Народните представители от ГЕРБ никога не са разделяли област Бургас на отделни общини, а работят приоритетно за всяка една от тях, по проблеми не само от инфраструктурен характер. Бургаските депутати ще продължат с провеждането на срещи със съответните институции и са готови на диалогични разговори с новия министър на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова.