z66

z66

Детската шампионска лига започва след 10 дни

В спор за челните места при учениците от началните класове ще се включат отборите на "Манчестър " /Ю/, "Милан", "Барселона", "Ювентус", "Челси", "Динамо" /К/, "Ливърпул", "Манчестър" /С/, "Арсенал", "Тотнъм", "Валенсия", "Фулъм", "Реал" /М/ и ЦСКА. Това обаче няма да са детските школи на големите европейски грандове, а отборите от бургаски учебни заведения, които са ги кръстили така.

Двубоите започват на 27-ми и 28-ми април на спортния комплекс "Изрев". В първия ден са квалификациите в четирите групи. За финалите се класират победителите във всяка една. Две от учебните заведения ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Свети Княз Борис I" излизат с чисто нова спортна екипировка.

Социалната политика на бургаската школа е похвална. Миналата година по същото време бе дарена на 24 детски градини в Бургас пъстроцветна футболна екипировка на стойност 20000 лева, като сумата бе предоставена от "Странд Бургас".

Поредното състезание за малчугани от четири до шест годинки се очаква отново да послужи за пример както в досегашните си издания. Срещите на 11 и 12 май, а финалите са на 18 май отново в спортен комплекс "Изгрев".