0060

0060

Дискутират визията на Бургас на обществено обсъждане представени работните проекти и резултатите от направени до момента анализ.

Всеки, който желае да изрази своето мнение или да сподели идеите си относно  развитието на Бургас, може да направи това, като попълни кратка анкета, линк към която е качен на официалния сайт на Община Бургас:  http://dopitvane-grajdani.questionpro.com  Анкетата ще е активна до 20 август. 

В обсъждането на проекта "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Бургас" ще вземат участие представители на местната власт, неправителствени организации, предприемачи и граждани. Интегрираният план има за цел да зададе приоритетите за развитие и да определи, какво на практика ще се случи в Бургас през следващите седем години. 

В рамките на проекта  ще бъде разработена визията за развитие на града до 2020 г. и ще бъдат идентифицирани приоритетни градски зони за въздействие. Проектът се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Бургас" е с продължителност 30 месеца.