Stroez1

Stroez1

До края на август ще бъдат премахнати над 30 обекта във Варненска област

на Дирекцията за национален строителен контрол.

Съгласно разпоредба от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/ се забранява извършването на строителни и монтажни работи в курортните терени на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционните селища по Черноморското крайбрежие от 15 май до 01 октомври. За незаконните строежи в курортните територии, до чиито извършители са отправени покани, веднага след 14 октомври ще бъдат извършени проверки, относно доброволното им изпълнение. За всички останали, 14-дневния срок започва да тече от датата на получаването на поканата или от публикуването й в интернет страницата на ДНСК.

По тази причина в графика са включени за изпълнение заповеди за премахване на незаконни строежи в гр. Варна – масивни едноетажни и двуетажни жилищни сгради, подпорни стени, огради и зидове, гр. Бяла – заведение за хранене с открита тераса, два открити басейна и кафе-бар пред хотел "Чайка", пристройки и надстройки на съществуващи сгради и други на територията на област Варна, за които не се отнася горецитираната забрана.

Юрисконсултите на ДНСК активно осъществяват процесуално представителство в съдебните производства по обжалване на останалите заповеди.

За първите четири месеца от годината на територията на Варненска област са премахнати приблизително 67 незаконни строежа. Принудително са изпълнени влезли в сила заповеди за премахване на незаконни строежи представляващи едноетажни, двуетажни, триетажни масивни постройки, надстройки, пристройки и вътрешни преустройства на жилищни сгради и тавански помещения, кафе-бар и аперетив, стоманобетонна конструкция, базови станции и други в градовете Варна, Бяла, Провадия и Белослав.

Днес+