Vylchev

Vylchev

Движение "България на гражданите" ще участва самостоятелно в парламентарни избори

Даниел Вълчев, член на Националния съвет на партията.
Решението е взето преди няколко седмици на среща на Националния съвет. Даниел Вълчев каза още, че независимо от резултатите от изборите партията няма да участва в коалиция в правителство заедно с БСП, ГЕРБ и ДПС. „България трябва да води предвидима, ясна политика, която да се основава на определени ценности,“ каза Вълчев. Той не пропусна да спомене, че не харесва това, което се случва в страната. "Ние не харесваме алтернативата, която предлагат от ляво. „България на гражданите“ е създадена не, за да бъде проект, който за пореден път да опита да намери места в парламента на своите ръководители". Самоуверено Вълчев каза, че "България на гражданите" е бъдещата управляваща партия в страната. На въпрос дали партията може да участва в коалиционно правителство със СДС и ДСБ той отговори, че на този етап социолозите предвиждат, че извън "България на гражданите" известни шансове за влизане в парламента имат ГЕРБ, БСП и ДПС. „На този етап сме се фокусирали на тези партии, които имат ясен профил. Меглена Кунева и други членове на Националния съвет сме заявили, че „България на гражданите“ е отворен проект и всеки един човек независимо дали има или няма политическа биография е добре дошъл.“ Той посочи, че известна мисъл на велик драматург гласи, че онзи, който на младини не е бил социалист е човек без сърце, но онзи, който е останал с тези възгледи, Вълчев каза "няма да цитирам, за да не остане обиден някой от по-възрастните социалисти".
По отношение на бюджет 2013 той коментира, че е поредният бюджет на правителството Борисов и в този смисъл всеки средно грамотен икономически човек може да види, че в него не се предвижда икономически ръст или ако такъв ръст се реализира няма да повлияе на живота на хората. Вълчев нападна управляващите и с това, че многото приказки и малкото работа в правителството не са осигурили ръст на икономиката в България.
"България на гражданите“ ще има до края на годината структури във всички общини в страната. Към момента разполага с екипи в три четвърти от общините. Варненски представители на структурата не се изказаха по време на пресконференцията относно решаване на проблемите на жителите на морската столица. Бившият депутат от НДСВ и зам.-областен управител по време на тройната коалиция е новият временно изпълняващ длъжността областен координатор за Варна Стилиян Гроздев.

Днес+