P1020323

P1020323

Филм за Апостола показват в Поморие В Поморие честванията ще започнат в 12.30 часа пред паметника на Васил Левски. Художествено литературна композиция, подготвена със съдействието на народно читалище "Просвета -1888" и озаглавена "За Чиста и Свята Република...Васил Левски", ще звучи на централния площад. Сиана Христова, ученичка от СОУ "Иван Вазов" ще изрецитира вечната творба "Обесването на Васил Левски" от Христо Ботев. Слово за Дякона ще произнесе Лидия Пенова, учител в същото училище. Поклоненията пред паметника ще завършат с полагане на венци и цветя.

В 17.00 часа ще се излъчи документалният филм "Апостолът". Желаещите да разберат повече за героя на България, могат да видят филма в салона на читалище "Просвета 1888". Входът е  свободен.

В сградата на център "Свети Георги" в 18.00 ч. ще се проведе среща-разговор на тема "Левски, масонството и още нещо...", организирана от Исторически музей Поморие. Гост лектор на срещата ше бъде Младен Стоянов, историк и автор на книги, посветени на Васил Левски и ВРО.

Община Поморие кани всички граждани да присъстват на събитията, организирани в памет на Апостола на свободата Васил Левски.