Papion

Papion

Галерия "Папийон" по традиция черпи с греяно вино, канела и ябълки

десетки ценители на изкуството се озоваха в артистичното пространство срещу Кукления театър да видят какво са им подготвили авторите. На по чаша греяно вино с ябълки и канела - по френски, те разгледаха творбите на авторите, които дават лицето на съвременните тенденции в българското изкуство. Експозицията е отворена- чакат се още автори, а дори и сега не всички пристигнали платна и предмети са намерили място в залата на галерията. Изложбата ще продължи да се допълва и ще бъде на вниманието на ценителите до 6 февруари.

„Напук на всички суеверия, свързани с датата 12 декември 2012 г., представяме тази експозиция. Почти всички работи са създадени специално за случая. Антоанета Рамджулска, Виктор Павлов, Владимир Николов, проф. Димитър Делчев, Николай Сърдъмов, който единствен от авторите работи изцяло със злато, Симеон Шомов и Снежана Нейкова са бижутерите, които показваме”, разказа галеристката Виктория Митева.

С пластики се представят Деян Веков, Христо Христов  пластики и картини. Мариела Димитрова  Мара, провокира с темата за тоалетната, която е и истински часовник с механизъм „три в едно”. Авторката се опитва „да върне времето и младостта назад”, като стрелките на уникалния механизъм представляват стройни дамски крака. 

Силвия Чанева и Анжела Минкова, Светлозар Петков участват с пластики и рисунки, Рада Дичева е в колекцията с оригинални порцеланови свещници с „ангелски крилца”. Вълчан Петров очарова с дърворезби  смесена техника. В изложбата е влязла творба на Теофан Сокеров, Атанас Хранов е тук с „магично” живописно платно. Невъзможно е да се изброят имената на всички автори, но всички те или са гостували в галерия „Папийон”, или скоро ще покажат във Варна изкуството си. Заради лошото време от страната пристигна единствено живописецът Камен Кисимов. Неколцина от варненските автори дойдоха на откриването.

Експозицията носи многозначителното наименование „Кръг”, като на зрителите е оставена свободата сами да тълкуват смисъла й.
Днес+