DSC_1312

DSC_1312

ГЕРБ: БСП и ДПС отказаха пари за университет и храмове

на депутатите от ГЕРБ - Бургас за увеличение на бюджета на университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас за 2014 г. с 2 млн. лева и разпределянето на 1 млн. лева към недовършени български православни църкви на територията на областта. "Настоявахме тези 3 млн. лева да бъдат взети от увеличения, близо двукратно, бюджет на Държавна агенция Технически операции (ДАТО), който ще бъде използван предимно за подслушване", посочи народният представител от ГЕРБ – Бъргас Димитър Бойчев.

Предложението на народните представители от ГЕРБ - Бургас бе направено след среща между тях и ръководството на университет "Проф. д-р Асен Златаров", на която стана ясно, че бюджетът на висшето учебно заведение за следващата година е намален със 106 000 лева. Депутатите внесоха своето искане за 2 млн. лева увеличение, за да може в университета да се работи пълноценно, да се подкрепи перото за стипендии на студентите, както и да се финансира Медицинския факултет, за който в момента няма никакви средства и реално не може да работи.

Депутатите от ГЕРБ настояваха и за отпускане на средства за църквите, като половината от парите да бъдат отделени за незавършения църковен комплекс "Свети Николай Чудотворец" в комплекс "Меден рудник". Недовършени църкви има и в други морски общини, като една от най-големите е в центъра на град Ахтопол. "Призовахме депутатите от всички партии, които са избрани от Бургаска област, да забравим политическите си пристрастия и да осигурим тези средства за нуждите на нашия регион. Цялата група народни представители от ГЕРБ - Бургас сме изключително разочаровани от действията на колегите от останалите формации. Те реално гласуваха срещу хората, които са ги изпратили в Народното събрание", категоричен бе Димитър Бойчев.