Gergana2

Gergana2

Гергана Апостолова стана шампион в САЩ, гласуват 2 500 лв. за нея Бургазлийката се съревновава наравно с мъжете и жените в нейната дисциплина, побеждавайки основните си конкурентки от Русия.

За 9-ти път отбора на Световния шампион Сенсей Емил Костов участва в този престижен Турнир. Миналата година тима постигна фурор, като от 5-има състезатели имахме 5-има шампиона. Тази година отбора на Сенсей Костов почти повтори успеха, като спечели три 1-ви места от четирима състезатели.
Останалите от отбора се класираха, както следва: Борил Маринов се класира 3-ти при юношите в неговата възрастова група, а Константина Алтъпармакова доминира и тази година на дисциплина ката при децата. Захари Дамянов, който постигна изключителен успех миналата година, класирайки се 1-ви на Американското първенство на без-категории, тази година успя безапелационно да повтори успеха си. Така той за стана за 3-ти път шампион на това силно първенство, като първата му победа бе през 2008г.. На финала на тазгодишното състезание той победи след 1-вото продължение, класиралия се трети на Световното първенство на без-категории миналата година в Япония, представител на Русия - Капанадзе.Захари бе награден и с награда за Тамешивари - най-голям брой счупени дъски.
Днес съветниците ще гледат докладната записка, входирана от зам.-кмета по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануенял да бъде отпусната сумата от 2 500 лева за участието й във вече миналия турнир в САЩ. Според предложението, сумата може да бъде предоставена от сумата за подпомагане на спортни клубове в общината.