12 огнеборци са участвали в потушаването на пожара. Снимка Архив

12 огнеборци са участвали в потушаването на пожара. Снимка Архив

Горя изоставен склад в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Инцидентът е станал след 19.00 часа на 1-ви март в в складово помещение, разположено на улица "Мария Луиза" № 69 в Бургас. Към мястото на инцидента се отправили своевременно полицейски екипи и три противопожарни екипа с 12 огнеборци. В 20.45 часа огънят е потушен, уточниха от пресцентъра.

Констатирано е, че помещението е изоставено от около 10 години, като в него освен стари автомобилни гуми, имало и множество отпадъци. По неустановен до момента начин няколко от автомобилните гуми се запалили, като огъня обхванал намиращи се в склада отпадъчни продукти. Това довело до издигането на гъст и тъмен дим в района, но дошлите на място огнеборци не допуснали разрастване на пожара. За да успеят да проникнат в помещението пожарникарите отворили принудително две метални крила от съществущите входни врати.

От инцидента по първоначални данни са настъпили само материални щети, локализирани в изоставената постройка. Не са засегнати съседни автосервизни помещения.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление – Бургас.