DSC_8512

DSC_8512

Христо Симеонов като Бенковски, режисира чета от 30 ученици паралелката по "Театрално майсторство" в школото, ще покажат наученото през годината в спектакъла "Не падай духом" от Станислав Стратиев.DSC_8436 Сценографията е на Петър Адамов и Георги Панайотов, а музиката на Петя Стойкова. Актьорът Валери Еличов е автор на текстовете на песните, които звучат в спектакъла. За пластичността на малките артисти се грижи Владимир Груев. В постановката играят 30 ученици от II до XII клас. На сцената им партнират част от актьорите от драматичен театър "Адриана Будевска".

"Този спектакъл изпълва смисъла на сътрудничество между театъра и училището. Това дава възможност на учениците да общуват с професионалисти, част от които им преподават в часовете", коментира директорът на "Адрина Будевска" Борислав Чакринов.
"Надявам се тази наша съвместна инициатива да стане традиция и всяка пролет да радваме бургазлии с по едно представление", каза директорът на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Златина Пантелеева.
Премиерата на "Не падай духом" е на 8-ми април от 19.00 часа в драматичния театър на Бургас. След това предстоят още няколко представления този месец.
Текст Десислава Георгиева
Снимки Лина Главинова