DSC_2427

DSC_2427

Играят "Едит Пиаф" в Лондон

на бургаската драма Борислав Чакринов, който е и режисьор на хитовата постановка. Тя идва от Светла Дионосиева - директор на Българския култулен институт в Лондон. Морската трупа ще играе в сърцето на кралството на 19-и октомври т.г., съобщи за Черноморие Чакринов. Вече е наета и театрална зала, в която актьорите от Бургас ще изиграят "Диагноза: Едит Пиаф". В спектакъла номер 1 е любимката на няколко поколения българи - певицата Тони Димитрова. Чаровницата ще се въплъти в незабравимата френска певица Едит Пиаф. Така от сцената бургаското момиче ще изпълни едни от най-популярните песни на френското фрабче, както са наричали гальовно Едит Пиаф. В спектакъла играят още: Христо Симеонов, Стефан Иванов, Даниела Георгиева, Ива Папазова, Деница Денчева, Асен Лозанов, Никола Парашкевов, Димитър Мартинов.

"Пътните разходи, осигуряването на залата за представлението се поемат от културния ни институт в столицата на кралството", допълни Чакринов. Той е изненадан от голямото внимание на Светла Дионисиева към постановката, която е негово дело. Според него, една от причините тя да покани трупата е самата Тони Димитрова. Бургаската певица бе специален гост за 24-ти май в Лондон, където достойно защити отново името си и славата на България, допълват запознати.

За първи път се кани такава голяма трупа с тежък театрален рекзивит, но след като вече е получил поканата театър "Адриана Будевска" ще тръгне на своето задгранично турне. Вече са пуснати в продажба и билетите за представлението, насрочено за 19-ти октомври в Лондон.