bojidar_jelev

bojidar_jelev

Инспектор, задържал двама за блудство, стана полицай на месеца

процесуално-следствени действия, при които са разкрити две лица от село Маринка, община Бургас, които през пролетта на 2012 година са блудствали с млади жени. По време на досъдебното производство са проведени множество разпити на свидетели и пострадали, разузнавания и експертизи, като по безспорен начин е установен и документиран механизма на извършената престъпна дейност. На извършителите на блудствените действия – Г.Г., 53-годишен и С.Т., 38-годишна, състав на Бургаски районен съд е наложил ефективни присъди "лишаване от свобода" за срок от 5 години и 4 месеца.

Служителят бе отличен лично от директора на ОДМВР – Бургас - комисар Милен Димитров, който му връчи почетна грамота и го награди с "обявяване на благодарност" и индивидуална парична награда в размер на 100 лева, подчертавайки изрично че извършените по досъдебното производство действия са изключително качествени, като работата на разследващ полицай Божидар Желев е пример за задълбочено познаване, както на материалното и процесуално наказателното право, така и на съдебната практика.

При получаването на почетната грамота главен полицай Божидар Желев благодари на своите колеги за екипната работа, както и на началникът на Четвърто Районното управление – Бургас главен инспектор Атанас Хаджиатанасов. Божидар Желев отчете, че това не е индивидуална награда, а отличие за дейността на всички полицейски служители от управлението, което за пореден път бе отличено в конкурса.