dsc_6946

dsc_6946

Избират омбудсман измежду 3-ма кандидати. Сегашният не мина през ситото Общинския съвет. Комисията по чл. 9 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Бургаска община проведе интервю с шестимата допуснати кандидати. След него комисията оцени кандидатите, определяйки трите най-добри кандидатури, които ще бъдат предложени на Общински съвет – Бургас за избор на нов обществен посредник.

Това са: Живко Иванов Панайотов, Георги Димитров Йорданов и Латинка Тодорова Шкетиева.

Нито един от тримата не участва в предишния конкурс, който мина безуспешно. Сред кандидатите тогава бяха допуснати трима - Таню Атанасов (на снимката) - настоящ обществен посредник, Атанас Попов - почетен консул на Беларус и Лиляна Шарпанова. През януари съветниците не избраха омбудсман и така се стигна до втория конкурс.

Сред кандидатите отново бяха Таню Атанасов и Лиляна Шарпанова. Те обаче днес не минаха през ситото на комисията и няма да се защитят в местния парламент.

Така с реални шансове да бъде избран е човекът на ГЕРБ Живко Панайотов. Дали обаче кандидатурата му ще събере нужните гласове, ще стане ясно на сесията.