DSC_6897

DSC_6897

Издирват с полиция собственика на Корабостроителницата

среща с 150-те работници, които бяха уволнени от предприятието. На срещата присъства и шефът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков, омбудсманът Таньо Атанасов, представители на Бюрото по труда и на НОИ.DSC_6876

Въпреки разговорите на Павел Маринов с новия изпълнителен директор на фирмата - Деян Дянков да се включи в срещата днес, той така и не се появи. "Ние не знаем кои са новите собственици и до ден днешен не са се обадили. Ние можем да си провеждаме срещи тук всеки ден, но това започва да се превръща в театър, който аз не искам някой да започне да използва неправилно", коментира областният управител. По време на срещата стана ясно ,че две бургаски адвокатски кантори са проявили желание безплатно да защитават работниците в съда. Това съобщи обществения посредник Таньо Атанасов Решено е всеки да подаде индивидуален иск към предприятието. Освен това след срещата част от бившите вече работници на корабостроителницата се отправиха към Първа инвестиционна банка в Бургас, за да поискат сами да се срещнат с новия изпълнителен директор на дружеството Деян Маринов. Няколко техни представители влязоха в банката на което от охраната им отговориха с дежурния от две седмици отговор: "Няма никой".

150 души останаха на улицата, след като "Бургаски корабостроителници" фалираха и активите им останаха в Първа инвестиционна банка, заради взети кредити. Така хората са без работа и неизплатени задължения.

Работниците се договориха, че ще протестират всеки ден пред банката, която стана собственик на предприятието.