Кандидат-кметът Евгени Конов (вторият отляво надясно) и кандидатите за съветници от Ние, Гражданите се срещнаха с жителите на Извор

Кандидат-кметът Евгени Конов (вторият отляво надясно) и кандидатите за съветници от Ние, Гражданите се срещнаха с жителите на Извор

Изграждане на канализация и подобряване на пътната инфраструктура в малките улички на село Извор са сред приоритетите на кандидата за кмет на населеното място - Евгени Конов, издигнат от местна коалиция "Ние, Гражданите".

Жителите на едно от най-големите бургаски села споделиха, че все повече хора имат желание и възможност да живеят за постоянно в селото, но липсата на канализация отблъсква желаещите. Жителите на Извор твърдят, че преди години се е заговорило за изграждане на канализация, но наболелият проблем продължава и към днешна дата да стои нерешен и неизяснен. Те изразиха надежда, че кандидат-кметът Евгени Конов ще бъде избран и заедно с общинските съветници от МК "Ние, Гражданите" ще предприемат действия за изграждане на канализационна мрежа. Според жителите на Извор, проблемът е както в ниското финансиране на бюджетни средства за селото, така и в нежеланието на досегашния кмет да постави този наболял проблем пред общинските съветници в Бургас, за да се разгледа и да се предприемат действия за разрешаването му.

Друг основен и наболял проблем за жителите на бургаското село е ремонтирането на съществуващата пътна мрежа. Обособената като централна част на селото е ремонтирана и сравнително добре поддържана, но не така добро е състоянието на останалата част на улиците в селото. На места дори липсва асфалт, а пътя е покрит с чакъл и има големи дупки. Също така липсва и осветление. В тъмните часове на деня е трудно да се предвижиш по улиците, а неравностите и дупките създават проблеми и на водачите на автомобили. Особено тежко става положението при дъжд и сняг, твърдят хората. Кандидатът за кмет от МК "Ние, Гражданите" Евгени Конов, който повече от 20 години живее в селото също е запознат с проблемите, с които и той се сблъсква в ежедневието си. Самият той има желание да се пребори с тези, и други наболели проблеми, които са останали нерешени във времето, ако получи подкрепата на жителите на Извор и бъде избран за кмет на предстоящите избори.

Евгени Конов заяви, че ще се опита да се пребори и за поставяне на повече пейки в централната част на селото, за ремонтиране на двора на съществуващата детска градина и възстановяването и като функционираща такава, пускането на безплатна Wi-Fi мрежа в селото, заради гостуващите през училищните ваканции деца.

Галерия