Естествено решение е Живко Табаков (на преден план вляво) да бъде водач на листата ни, каза Мая Манолова. Снимка Черноморие-бг

Естествено решение е Живко Табаков (на преден план вляво) да бъде водач на листата ни, каза Мая Манолова. Снимка Черноморие-бг

Живко Табаков - общински председател на "Движение България на гражданите" и областен координатор на "Изправи се.БГ" ще води листата на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" във Втори многомандатен избирателен район Бургас. "Все още не сме взели решение кой ще е водачът на листата и как ще бъде подредена тя, но е естествено решение Живко Табаков да я оглави", така Мая Манолова - председател на гражданска платформа "Изправи се.БГ" отговори на журналистически въпрос. Тя дойде в Бургас за среща с членове на трите партии, които влизат в коалиция "Изправи се! Мутри вън!"(ДБГ, "Движение 21", "Единна народна партия" б.а.) и симпатизанти. Срещата се състоя в залата на Държавна опера при спазване на всички противоепидемични мерки. В залата бяха и участниците в летните протести срещу управлението на Бойко Борисов, организирани от Асен Бонджев.

"В листите ни ще влязат 70% гражданска квота и 30% - представители на партиите, които са част от коалицията. Ще обявим листите до броени дни. Тази в Бургас ще бъде сред първите, които ще бъдат ясни най-рано", коментира Мая Манолова.

Днес са внесени 5507 подписа в ЦИК за регистрацията на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 4-ти април. "Нищо няма да ни спре да участваме в следващите избори и ще проведем битка в цялата страна", заяви пред журналисти Манолова. Тя подчерта, че няма законови основания за отказ на регистрация на "Изправи се! Мутри вън!". "Ако се откаже регистрация, това ще е политическа поръчка и ЦИК ще се превърне в политическа бухалка за отстраняване от изборите на неудобните за властта", допълни Манолова.

"Изправи се! Мутри вън!“ ще се представи достойно с резултат на изборите, защото енергията ни не идва само от нас самите, но и от хората по улиците, които искат промяна. Уверен съм, че програмата на „Изправи се! Мутри вън!“ ще подобри живота на българите", заяви Живко Табаков.

Той допълни, че „"Изправи се! Мутри вън!" създава първата гражданска организация на територията на Бургас и България за предстоящите избори.

Кампанията на коалицията ще бъде традицонна със срещи с хората в различни населени места, които ще се провеждат предимно на открито и при спазване на всички противоепидемични мерки.