Тихомир Янакиев участва отново в битката за Созопол. Снимка Лина Главинова

Тихомир Янакиев участва отново в битката за Созопол. Снимка Лина Главинова

Свикнали сме на люти битки. Надпреварата ще бъде оспорвана, като се има предвид какво се случи в нашата община, това заяви кандидатът за кмет на коалиция "БСП за България" в Созопол Тихомир Янакиев. Той отново се кандидатира за кмет на морската община. На предишните местни избори загуби от Панайот Рейзи, издигнат от ГЕРБ. Рейзи обаче е остранен от длъжност, заради повдигнато обвинение за злоупотреби с публични средства. Сега той ще участва в местния вот като водач на листата с общински съветници на СДС. А настоящия председател на ОбС в Созопол - Красимира Германова ще бъде кандидат-кметът на ГЕРБ в морската община.

"Има натрупана критична маса към настоящото управляващите. Нароиха се много листи за съветници. Ние ще сме крайният победител", категоричен е Тихомир Янакиев. Той е на 47 години. Има висше образование - магистър по икономика. Семеен, с три деца. Пореден мандат общински съветник от БСП в местния парламент на Созопол.

"Готов съм да се обзаложа, че ще спечели в общините Созопол и Карнобат", каза и Атанас Зафиров - член на Изпълнителното бюро на БСП в отговор на въпрос на "Черноморие".

"БСП за България" издига кандидат-кметове в 11 от 13-те общини на област Бургас.