Otbor1

Otbor1

Колоездачите на "Несебър" за 3 седмици в Белгия

води група от 7 състезатели: капитанът Спас Гюров (26 г.), Мартин Грашев (25), Станислав Заралиев (24), Радостин Йорданов (21), Валентин Стоенчев (20), Александър Алексиев (19) и Момчил Робов (18). След експедицията в Белгия на отбора предстоят едноетапни и многоетапни състезания в Босна и Херцеговина, Полша, Словакия, Австрия, Румъния, Унгария, Чехия, в прибалтийските държави и Сърбия.

Главната задача пред „Несебър Шокблейз“ тази година е излъчването на поне един олимпиец. България има две квоти за Летните игри в Лондон, а в борбата за тях ще се включат Мартин Грашев и Спас Гюров. Първият е в списъка с проектоолимпийските избраници, а вторият е резерва. Освен че ще се борят за олимпийски квоти, майсторите на педалите в синьо-бели трика са амбицирани да запишат участие на европейското и световното първенство през годината.

Технически спонсори на "Несебър Шокблейз" този сезон ще бъдат холдингът "Макс Юръп" (Пловдив, велосипеди), "Дием спорт България" (Пловдив, екипировка), "Екзотар" (Тайван, аксесоари) и "Волво Десмет" (Белгия, автомобили).