DSC_3039

DSC_3039

Крадат снимка на наш фоторепортер

присвои снимка на фоторепортера на Черноморие - Лина Главинова. Не стига това, ами върху снимката е сложен воден знак на Пик, все едно, че те са автори на фотото. На снимката са изобразени спасители на бургаския плаж и тя илюстрира статия на друго издание със заглавие: "Рускини се правят, че се давят – свалят спасителите! Вишките станали място за секс". Статията е качена в сайта на 8-ми август 2014 година. По ирония на съдбата, снимката е направена на същата дата - 8-ми август, но една година по-рано - през 2013-та от Лина Главинова.660_36113b92897f9bcb2529438f01e3a908

Кражбата бе открита случайно от бургазлията Ивайло Стоянов. Тийнейджърът е един от двамата спасители на снимката. Той останал изненадан като видял фотото, което е подписано с водния знак на Пик. Колегата, с който бе сниман Ивайло това лято не работи на Централния плаж в Бургас. Това обаче няма как да го знаят "колегите" от сайта на Недялков, които са си позволили да ползват чужда снимка без да я подпишат.

Наглостта на сайта достигна до там, че на 13-ти август отново са ползвали същата снимка (пак маркирана с техния воден знак) към друг материал за открит труп на бургаския плаж.

Кражбите в интернет пространството не са ново явление, но няма да бъдат спрени, ако всеки, който реши с повод и без повод ползва снимки, които са обект на интелектуална собственост без да подпише автора им.

И за да не сме голословни, може да сравните двете снимки.