Летисия Каста учи български заради "Островът"

Днес екипът беше на емблематичното за бургазлии място - мостикът, който бе избран и за символ на града. В паузата френската кинозвезда обясни на копродуцента Ангел Христанов кога по сценарий трябва да говори на български.

 

Актрисата няма езикови бариери на снимачната площадка. Тя еднакво добре се справя с репликите си, както на френски език, така и на английски език. Към езиковите си умения актрисата ще прибави и тези на български, тъй като има и две реплики на нашия език. "Репетирам ги усилено", призна французойката на Ангел Христанов (на снимката). Неговата продуцентска къща "Art Eternal" бе в основата и на първия игрален филм на режисьора Камен Калев "Източни пиеси". Лентата бе обявена за най-добрата българска продукция за 2009-а година и обра наградите на всички престижни международни кинофестивали.

Летисия Каста и екранният й партньор – датският актьор Туре Линдхарт вчера се качиха на корабче и отплуваха към остров "Света Анастасия". В продължение на месец там ще продължат снимките на лентата, чийто бюджет е над един милион евро.