"М-БУС" пести пари на бизнеса за работнически превоз

Тя дава възможност на няколко фирми, които се намират в един район, да се абонират за превоз на своите работници. Автобусът на "М-БУС" минава и оставя хората пред всяка от фирмите, а самите собственици поделят транспортните разходи, което е изключително изгодно в условия на криза.

 

"В момента преговаряме със собственици на хотели в Слънчев бряг, които искат да ни наемат за следващото лято. Хотелиерите почти винаги заплащат на своите работници пътните разходи – купуват им карти или билети. Това излиза доста скъпо, а понякога е неудобно и за работника, тъй като той ползва градски линии, слиза на спирката и се налага да върви до хотела", разясни предимствата на новата услуга управителят на "М-БУС" Румен Христов.

Ако няколко хотелиери се комбинират помежду си, те си поделят абонамента за услугата на М-БУС, което им излиза понякога в пъти по-евтино, отколкото ако плащат картите на своите работници. Освен това е удобно и за самия работник, тъй като автобусът го оставя точно до хотела и не се налага да губи време във вървене от спирката. "Оказа се, че услугата е доста атрактивна и бързо доби голяма популярност в бизнес-средите. Подходяща е не само за сезонни работници, а и за фирми, които се намират в промишлени и отдалечени зони, докъдето няма транспорт", добави той.

Бургаският превозвач "М-БУС" е един от малкото в областта, които извършват специализирани превози на работници. Фирмата работи с около 100 автобуса, от които чисто нови са 26 и още 12 на възраст до 5 години. Заради новия автопарк "М-БУС" е предпочитан превозвач за екскурзии и организирани фирмени и частни пътувания. Компанията е една от малкото в страната, чиито автобуси отговарят на изискванията за ученически превози.