Snyag2

Snyag2

Машините във Варна ще чистят през нощта

условия в район Владислав Варненчик се грижи „Инжстройинженеринг”, в район Младост обединение „Варнастрой 2012”, в район Одесос обединение „АБ”, в район „Аспарухово” обединение „Зебра” и в район Приморски „Стимекс” ЕООД.
Градът функционира при нормална зимна обстановка. Градският транспорт се движи по график, но с падането на температурите може да има и закъснения в графика. 
Всички фирми по снегопочистването са осигурили достатъчно техника и хора, за да гарантират нормално за зимните условия движение по варненските улици. Те ще работят без прекъсване и през нощта.
Отправяме призив към гражданите да оказват съдействие и да дават предимство на специализираната техника, която почиства пътните платна от снега.
Напомняме, че съгласни Наредбата за обществения ред в община Варна, задължение на председателите на управителните съвети на етажната собственост, ръководителите на предприятия, учреждения и обществени организации, собствениците или наемателите на сгради и търговски обекти е да полагат необходимите грижи по отстраняване на снега и леда върху тротоарните площи пред обектите им, както и прилежащите части.
От утре 20 декември, екипи на община Варна ще извършват проверки за изпълнението на наредбата и нарушителите ще бъдат санкционирани чрез налагане на глоби. 

Днес+