DSC_2989

DSC_2989

Мазилка падна от таван в Немската в Бургас

"Гьоте" в Бургас. Инцидентът е станал към 15.10 часа вчера, 13-и октомври,  малко след началото на четвъртия учебен час, научи "Черноморие". Мазилката паднала в задния десен ъгъл на помещението. За щастие последните чинове били на сантиметри от мястото и никой от учениците не е пострадал. На мястото на откъртилия се материал се показали около три квадратни метра от тавана. Веднага била извикана директорката на гимназията. Учениците били изведени навън и предупредени да не подават информация на медиите.

Това е вторият случай с падане на мазилка в учебното заведение. Преди време се оголи тавана на стая, намираща се на първия етаж.

Почти всеки ден по време на занятията учениците усещат вибрации в сградата, породени по всяка вероятност от строежа в съседство. Наблизо се издига висока жилищна сграда и дейностите по нея все още продължават. Това може да е предизвикало и падането на мазилката и в двата случая.

Директорът на гимназията Надежда Радева не бе открита за коментар по случая.

"Директорът на гимназия "Гьоте" Надежда Радева ме информира за инцидента с падналата мазилка в 16.00 часа", сподели пред екип на "Черноморие" Виолета Илиева - началник на Регионално управление на образованието - Бургас.