IMG_0452

IMG_0452

Михалевски: ГЕРБ да спрат агитацията и натиска в детските градини В нарушение на законите, нравствените норми, дечицата по най-грубия начин бяха вкарани в полето на предизборната агитация на управляващите от общината.

Призовавам ГЕРБ да не използват детските градини и училищата за агитация и натиск в предизборната кампания. Това заяви водачът на листата на "Коалиция за България" във Втори многомандатен избирателен район - Бургас инж. Димчо Михалевски. Той коментира, че ежедневно получава сигнали за агитация сред деца, което е недопустимо. Михалевски е категоричен, че ако натиска над децата продължи ще поиска незабавно оставката на директора на Регионалния инспекторат по образование и ръководителите на общинското образование за умишлено за нарушаване на Изборния кодекс. "Предупреждавам ГЕРБ и активистите му да не използват държавните и общински служби за натиск. Подобни действия нарушават Конституцията и законите на Република България", заяви категорично водачът на червената листа.
Във връзка с днешната акция, при която деца в носии обикалят града със знамена и балони на ГЕРБ от щаба на "Коалиция за България" ще внесат жалба до Районната избирателна комисия.