НАП дължи лихви, ако забави връщане на ДДС за година пресконференция.

Бургаската дирекция е събрала 286 млн. лева данъчни приходи. От тях 130 млн. лева са приходите от ДДС, което е с 104 на сто от плана. През отиващата си вече годината агенцията е внесла в републиканския бюджет 289 млн. лева. Приходите от здравни и осигурителни вноски са 254 млн. лева.

 

През тази година НАП Бургас е обслужила над 500 000 фирми и граждани. "Нямаме нито една подадена писмено жалба от наш клиент за недобро обслужване. Където е имало грешка, сме я отстранявали своевременно", похвали се Шарков.

От началото на следващата година започват проверките на бензиностанции. До края на годината касовите им апарати трябва да бъдат вързани с НАП. За тези, които не са го направили следват глоби, които започват от 500 лева нагоре. От 1 януари започват и масовите проверки на фирмите производители на хляб и хлебни изделия и магазините, където се продават. Проверките няма да бъдат епизодични, а ще се правят по 5, 7 15 дни. Пак от 1 януари ще започне да функционира и новата дирекция на НАП, която ще обслужва физически лица големи данъкоплатци.