AB_Credit_AmeliaTroubridge

AB_Credit_AmeliaTroubridge

Най-известното транс трио идва на Spirit-a българските фенове на електронната музика с едни от най-актуалните звезди от световната сцена, като отново ще предложи стилово различни артисти.

Най-известното транс трио "Above&Beyond" са първите потвърдили хедлайнери, които публиката на "SPIRIT of Burgas" ще види и чуе на 27-ми юли.
Триото се сформира през 2000 г. и светкавично Jonathan "Jono" Grant, Tony McGuinness и Paavo Siljamäki печелят слава не само на ненадминати музиканти и текстописци, но и на диджеи от световен ранг. Песните им са заредени с такава сила и мелодия, които буквално докарват публиката до транс. И докато много диджеи поставят себе си в центъра на шоуто, това, което отличава Above&Beyond, е, че фокусът в лайв изпълненията им е публиката. Винаги се стараят да са максимално близо до феновете и да ги накарат да почувстват, че именно те правят партито незабравимо. Случвало се е дори да поканят техен фен да се качи на сцената и да натисне бутона Play на техните CD-та. 
Не случайно са единствените спечелили два пъти наградата Essential Mix Of The Year за 2004 и 2011 г. Лондонското трио има зад гърба си освен супер успешни ремикси на едни от най-големите звезди от световната сцена, сред които Madonna, Radiohead,  Dido и Britney Spears и два самостоятелни албума, които се радват на огромна популярност.
Продукциите им редовно попадат в плейлистите на куп именити техни колеги като Armin van Buuren, Gareth Emery, Ferry Corsten и т.н. Последното признание за майсторството им зад пулта и в звукозаписното студио е 8-мото място в Тор 100 на най-добрите диджеи в престижната класация на DJ Mag за 2012 г.
Лимитиран брой промоционални билети за SPIRIT of Burgas 2013 са вече в продажба в мрежата на Евентим на цена от 99 лв.
"SPIRIT of Burgas" е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на "SPIRIT of Burgas", който се провежда под патронажа на кмета Димитър Николов.
 
"SPIRIT of Burgas 2013" отново се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar.
 
"SPIRIT of Burgas" е носител на следните музикални признания:
§ 2008 - сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
§ 2009 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
§ 2009 - сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times
§ 2009 - програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
§ 2010 - номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
§ 2010 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
§ 2011 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
§ 2012 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)