DSC_5040

DSC_5040

НДСВ: Топим се с по 9 души на час. Детската добавка трябва да е стимул

в Бургас. Партията започна национална подписка "Детски добавки за всяко дете" в подкрепа на исканията на майките за увеличаване на майчинството през втората година от 240 на 310, колкото е минималната работна заплата, както и за добавки за всяко дете. От 1 200 000 деца 400 000 не получават добавки в размер на 35 лева на семец, защото общият доход разделен на членовете на семейството надхвърля сумата от 350 лева. От НДСВ искат всяко дете да получава тази добавка. За целта в бюджета за 2013 година трябва да бъдат предвидени 618 млн. лева.DSC_5051

"Не искаме социални помощи, а стимул за родителите, които отглеждат децата си тук. Ако парите за втората година от майчинството се обвържат с минималната работна заплата, ще бъде някаква помощ. Защото с растящата безработица тези майки няма, къде да се върнат. А така ще имат едни доходи, за да останат у дома и да си гледат децата", коментира Стефан Кенов. Той е направил страница в социалната мрежа, където всеки може да се подпише в подкрепа на исканията им. Зад тях застават Женската либерална мрежа, както и различни неправителствени организации.

Подписката в Бургас ще се събира на две места - до общината и на входа на Морската градина, както и от врата на врата. Желанието на жълтите е да съберат 150 000 подписа и да ги входират в парламента между първото и второ четене на проектобюджета за 2013 година - т.е. 7-15 декември.

Подписи се събират и на адрес: http://www.peticiq.com/detski_dobavki_za_vsyako_dete

Досега в Бургас са се подписали 1000 души.

Текст Десислава Георгиева

Снимка Лина Главинова