Авторът е носител на редица престижни награди

Авторът е носител на редица престижни награди

Недялко Славов ще представи последния си роман "Пиафе" във Варна. Премиерата е част от културната програма на "Алея на книгата" и ще събере почитателите на автора на 2-ри август от 18.30 часа в книжарница "Хермес" в морския град.

Новият роман на Недялко Славов - "Пиафè", е книга за трагизма на любовта в нашия все по-абсурден свят. В неговото мото: "Това сме ние - цялото човечество, решено с първата му формула - жена и мъж, които идват - жена и мъж, които си отиват", е кодът на връзката между двамата герои Крис и Зара. Романът е шоков, шеметен и безмилостен. Авторът на бестселъра "Камбаната" отново е верен на себе си да разсъждава мащабно и провиденчески над големите теми на съвремието ни.

Недялко Славов е поет, писател и драматург. Роден е и живее в Пловдив. Той е сред най-успешните съвременни български писатели. Автор е на романите "Камбаната", "Фаустино", "432 херца", "Портрет на поета като млад", "Вертиго", поетичния сборник "Мраморни години", пиесите "Аляска" и "Борса за трупове", сборника "Филипополски разкази". Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки.

За книгите си той е получил много награди, сред които Националната награда за литература "Христо Г. Данов", награда "Хеликон" (2015, 2016 година), "Цветето на Хеликон", награда "Иван Николов", награда "Пловдив" и други.

 

Откъс от книгата

Зара приближава под кънтящия свод, Чувам стъпките й в аванс. Виждам я, преди да я видя. Възниква, нараства, изпълва слуха ми. Откъсва се като сянка от царството на мъртвите звуци. И ето я – прелива от звуковото си видение в образ. Акустично променена (издължена от кънтящия свод!), прекосява от звуковия в зримия си свят.

Средна на ръст, с високи рамене, с бедра, забавяни елегантно от дължината си.

Клепачът ми почиства обектива, блендата на зеницата щрака. И пак.

Край!

Снимките са в депото на паметта.

Зара приижда и влиза в живота ми.