IMG_0153-1

IMG_0153-1

"Нефтохимик" победи "Етър" с 2:0

Живко Петков бе близо до първо попадение в мача, но ударът му срещна напречната греда. В 26-та минута Станимир Андонов откри резултата с техничен удар под напречната греда от границите на наказателното поле.

Малко по-късно от фаул Божинов стреля покрай вратата,а в 43-та минута след комбинация между Петков и Благов, "Нефтохимик" бе  близо до отбелязване на втори гол, но топката не намери очертанията на вратата.

Второто полувреме отново предложи бърза игра с положения за гол и пред двете врати. Гостите от Бургас играха по-активно и рационално и отново успяха да отбележат гол. След изпълнение на фаул, Божинов се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с глава вкара втори гол за нафтата.

След гола "Нефтохимик" започна да играе по-прибрано, като използва всяка възможност за контраатака. До края символичните домакини опитаха да се върнат в мача, но гостите се справиха с опасностите пред вратата си.

След мача Димчо Ненов похвали своите футболисти за старанието, но отново подчерта, че въпреки добрите идеи в мача, много неща в играта на тима трябва сериозно да се подобрят. Според треньора на нафтата резултатът не е от значение, а мачът е бил много полезен с оглед тактическите задачи поставени на футболистите и класният съперник.

Веднага след мача отборът се прибира в Бургас, а утре от 18.30 ще тренира на стадиона в Долно Езерово.

Съставът на Нефтохимик: Цветан Димитров, Лефтеров, Молдованов /60-та Патев/, Хашев, Димов, Желев /70-та Колев/, Божинов, Благов/70-та  Бахъров/, Ж. Петков /60-та Иванов/, Андонов /60-та Васев/, Манев.