Николай Тишев бе избран и за водач на листата с общински съветници. Снимки БСП- Бургас

Николай Тишев бе избран и за водач на листата с общински съветници. Снимки БСП- Бургас

Депутатът от коалиция "БСП за България" Николай Тишев повежда БСП в битката за кметския пост в Бургас на предстоящите местни избори тази есен. Той бе избран да бъде кандидатът за кмет и водач на листата на червените на провелата се днес общинска конференция на организацията в морския град.

Делегатите на конференцията трябваше да избират между двамата кандидати, които попълниха декларации за съгласие да участват във вътрешния избор. Това са депутатите Николай Тишев и Димитър Стоянов. Най-много гласове получи Тишев. Той ще бъде и водач на листата на червените за общински съветници. На второ място е общинският председател на БСП - Бургас Живко Господинов, трети е настоящият съветник на БСП в местния парламент - Чанко Мирчев. Ето и останалите номинирани до девето място.

4. Павел Маринов

5. Христо Панайотов

6. Йордан Георгиев

7. Георги Спасов

8. Стоян Коларов

9. Васил Иванов

10. гражданска квота или коалиционен партньор

11. гражданска квота или коалиционен партньор

12. гражданска квота или коалиционен партньор

На конференция бяха определени и кандидатите за кметове на населени места: Веселина Маринова - село Маринка, Галина Дараданова - град Българово, Георги Дросев - село Твърдица, Григор Пеев - село Извор, Костадин Георгиев - село Равнец, Тодор Тодоров - село Изворище.

Галерия