DSC_5266

DSC_5266

Обстановката в Бургаско остава усложнена

от републиканските и обшински пътища остават затворени поради силни снегонавявания и ниска видимост. В най-критичните участъци видимостта е била ограничена до 2 метра, а поривите на вятъра са достигали 100 км/час. От Пътното управление в Бургас информират, че отворени за движение са пътните отсечки Бургас - Малко Търново, Бургас - Царево, Бургас - Средец - Елхово, но с ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

154 машини на снегопочистващите фирми чистиха пътищата от репубиканската мрежа през изминалата нощ. 2860,00 тона пясък, 1079,00 тона луга,1850,00 тона сол и 21,15 тона калциев двухлорид са използвани само през вчерашния ден - 10-и януари.

Пристанището в Бургас остава затворено, летище Бургас приема полети. От БДЖ не съобщават за аварирали влакове, движението се извършва по направление, възможни са закъснения. Очакванията на институциите са вятърът да утихне, а пътищата да бъдат отваряни поетапно.

От администрацията на областния управител Вълчо Чолаков отправят повторен апел към всички граждани да не предприемат пътувания до нормализиране на обстановката.